Thursday, November 16, 2006

Φοιτητικός Συνδικαλισμός... ΣΚΑΤΑ!


Ξεκολλήστε επιτέλους από κάποια στερεότυπα που έχουν διαμορθωθεί πριν από 30 χρόνια!!

Κ τι να λέει το ότι εγώ είμαι στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ;;;

Πρώτα κ πάνω από ΟΛΑ είμαι φοιτητής. Κ μάλιστα μηχανολόγος. Αυτό θα έπρεπε να μας νοιάζει. Έχουμε χάσει το στόχο μας νομίζω. Έχουμε προσηλωθεί στο δέντρο κ χάνουμε το δάσος! Δεν κοιτάμε πως θα βρούμε τρόπο να βελτιώσουμε το επίπεδο σπουδών κ παροχών (ακαδημαϊκών) που μας προσφέρει το τμήμα, αλλά πως θα την πει ο ένας στον άλλο. Πως θα βγάλουμε τα μάτια μας κ πως θα πλακωθούμε. Τεράστιο λάθος...

Κάποια στιγμή πρέπει ΟΛΟΙ μας να καταλάβουμε ότι είμαστε φοιτητές κ όχι πολιτικοί. Τώρα, αν κάποιοι έχουν επιλέξει να στελεχώσουν κάποια παράταξη, δεν είναι κακό, αλλά θα πρέπει ΠΡΩΤΑ να κοιτάμε ΟΛΟΙ μας -ξαναλέω- το τμήμα μας κ μετά όλα τα άλλα. Άλλωστε -θεωρητικά- αυτός είναι ο στόχος του φοιτητικού συνδικαλισμού: να βοηθήσει να προχωρήσουν οι όποιες προσπάθειες των φοιτητών για βελτίωση των σπουδών τους κ της ζωής τους ΜΕΣΑ στο πανεπιστήμιο. Ό,τι άλλο, πέρα από εκεί, δε θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει. Αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ συμβαίνει.

Εμείς πάμε στις συνελεύσεις κ μαλώνουμε για το ποιος είναι πιο αριστερός ή ποιος είναι δεξιός ή ποιος είναι original κτλ... ΣΚΑΤΑ! ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ καταλήξαμε!! ΣΚΑΤΑ σαν αυτούς από τους οποίους ζητάμε, ο καθένας με τον τρόπο του, αυτά που ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ κ αυτοί νομίζουν ότι κάνουμε πλάκα...

Αντί να ΣΥΖΗΤΑΜΕ (πραγματικά) για τα προβλήματα κ να προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, καθόμαστε κ μαλώνουμε -ΟΛΟΙ μας- σαν ΑΒΟΥΛΑ ΖΩΑ. ΣΚΑΤΑ! Πότε έγινε συζήτηση -λέμε τώρα!- για την ενδεχόμενη αποκοπή της πολυτεχνικής από το ΑΠΘ κ τη δημιουργία αυτόνομου πολυτεχνείου; Πότε έγινε "συζήτηση" για το ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ να έχουμε εργαστήρια, ώστε να μπορούμε να κάνουμε, να δούμε κ να μάθουμε όλα όσα θα έπρεπε; Κ τόσα ακόμα...!

Αλλά ΕΜΑΣ μάλλον δε μας ενδιαφέρουν αυτά... Μάλλον μας νοιάζει περισσότερο αν η ΠΚΣ είναι 1η στο σύλλογο ή η ΔΑΠ 1η στους μηχανολόγους ή τα ΕΑΑΚ παίρνουν κάποιες ΓΣ κ γίνεται κατάληψη... Ασχολίαστο το τελευταίο. Ξέρετε ότι διαφωνώ πλήρως.

Εγώ θα πρότεινα να προσπαθήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ -έστω για 1η φορά- να κάνουμε ΚΑΤΙ! Πέρα από το να ασχολούμαστε με ηλιθιότητες κ να καταλήγουμε ΣΚΑΤΑ! Να ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ για πράγματα ουσιαστικά, που μας αφορούν ΟΛΟΥΣ σαν φοιτητές μηχανολόγους μηχανικούς, μπας κ καταφέρουμε ποτέ να γίνουμε... Άλλωστε, αν κάποιος θέλει τόσο πολύ να ασχοληθεί με την πολιτική, δε βρίσκω λόγο να είναι στη σχολή μας. Ας σηκωθεί να πάει στη ΝΟΠΕ! Στην τελική εμείς μηχανικοί θέλουμε να γίνουμε. Όχι φλώροι νομικάριοι/οικονομολόγοι/πολιτικάντηδες...!Αλλά ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ δεν έχει τα κότσια -άλλο θα έλεγα, αλλά άντε! @@- ή τη θέληση να κάνει κάτι ουσιαστικό μου φαίνεται...

Θα γράψω αυτό που έχω στο wallpaper μου (είναι από τον republic):

WAKE UP!
SPEAK UP!
ACT NOW!


Αλλά με τρόπο που να εμπνέει σεβασμό σε όσους έχουμε απέναντί μας, ώστε να τους αναγκάσουμε να κάτσουν να μας ακούσουν κ να μας βοηθήσουν να γίνουμε σωστοί μηχανικοί!

9 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Σε καμαρώνω my friend!!!
Εύγε!
Πραγματικά... Αν είναι όλη η γενιά σου σαν κι εσένα, έχουμε μέλλον σε τούτο τον τόπο... Respect!

8:35 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ο τρόπος σκέψης σου είναι φιλελεύθερος και βαθιά δημοκρατικός.
Όσο για ΔΑΠ (υπήρξα συνδικαλιστής/μέλος της) καλά τα πάρτι, οι εκδρομές και οι χοροί, καθόλου χρήσιμα όμως στην επαφή με το φοιτητικό κίνημα. Μία παράταξη που 20 χρόνια είναι στην κορυφή θα έπρεπε να είχε περάσει για πλάκα τις (απαραίτητες) μεταρυθμίσεις..
Τώρα για τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις (..εχω διαπιστώσει πόσο δημοκρατικοί είναι στα αμφιθέατρα) ΠΚΣ, ΕΑΑΚ, Δικτυο αποτελούν ένα σκληροπυρηνικό μέτωπο του χαβαλέ που τη βρίσκει με την κομματική γυμναστική (καταλήψεις,πορείες), ένα μέτωπο με συμπλεγματική, στείρα άρνηση σε οποιαδήποτε αλλαγή, ένα μέτωπο απο πισώμυαλα που πάνω απο όλα βάζουν το όποιο μικροκομματικό συμφέρον.
Νέοι είμαστε ρε παιδιά.
Το αίμα μας υποτίθεται οτι βράζει.
Ο νέος πρέπει να είναι ριζοσπάστης και να ζητά αλλαγή των πραγμάτων..
Αντίθετα όμως οι ελληνες φοιτητές πήραν τους δρόμους για να μείνουν τελικά όλα το ίδιο!!
Λες και πάνε όλα μια χαρά.
Τεσπα βιδώθηκα βραδυάτικα ρε endorfin

1:41 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ρε endorfin,

Κάθε πότε θυμάσαι και τα λες αυτά?

Το ότι είσαι σε μία παράταξη είναι καθαρα πολιτική επιλογή εκτός και αν πήγες και εσύ εκεί για τα party αλλά πιστεύω ότι αν θέλεις πάρτυ υπάρχουν πολυ καλύτερα εκτός πανεπιστημίου, τώρα αφού είσαι στην δαπ και είσαι και στέλεχος γιατί δεν αναλαμβάνεις εσυ να την βγάλεις από αυτή την μιζέρια που περιγράφεις και να μιλήσεις για τα προβλήματα και να προτείνεις τρόπους για να τα λυσουμε όλοι μαζί.

Οπότε μην αρχίζεις όλα αυτά τα και-καλά-απολιτικ και "είμαστε φοιτητές και όχι πολιτικοί".

Επίσης αφού είσαι σε αυτή την παράταξη ή θα πρέπει να ενστερνίζεσαι τις τακτικές της και τις πολιτικές της ή τζάμπα χαραμίζεσαι εκεί.

Get up Speak Up...

Το δικαίωμά μας για ένα καλυτερο πανεπιστήμιο δεν θα μας το χαρίσει κανένας πολιτικός ή καμία παράταξη, πρέπει να το διεκδικίσουμε με όσα μέσα διαθέτουμε... Ραντεβού τον Γενάρη...

PS. Όσο για τον ion αφού υπήρξε στην ΔΑΠ θα έπρεπε να καταλάβει και αυτός την δημοκρατικότητα της παράταξής του και να κάνει την κριτική της πρωτού κατηγορήσει άλλες παρατάξεις (δεν είμαι μέλος τους εννοείτε)...

6:06 PM  
Anonymous Anonymous said...

Να κρίνεις όταν ξέρεις. Η ΔΑΠ δεν είναι παντού η ίδια. Εννοώ ότι μια παράταξη την κάνουν τα άτομα που είναι στελέχη της στην κάθε σχολή κ όχι το όνομά της. Παράδειγμα; Αν είσαι πολυτεχνείο ή έστω στη Θεσσαλονίκη, θα καταλάβεις: τι σχέση έχει η ΔΑΠ ηλεκτρολόγων/τοπογράφων/κτλ με τη ΔΑΠ των μηχανολόγων; Καμία!

Δεν είμαι στη ΔΑΠ για τα πάρτυ. Προς Θεού! Για διάφορους λόγους αποφάσισα να είμαι μέλος κ στέλεχός της. Δική μου επιλογή. Ο συνδικαλισμός δεν είναι πολιτική. Πάρτε το χαμπάρι επιτέλους!

Π.χ. μπορεί εγώ να συμφωνώ ότι δεν πρέπει να γίνεται πόλεμος στο Ιράκ, αλλά αυτό δεν έχει καμία θέση στη ΓΣ του συλλόγου φοιτητών. Αν γουστάρεις, πήγαινε σε όσες αντιπολεμικές πορείες αντέχεις. Μην αναγκάζεις κ όλους όσους είναι στη ΓΣ να ασχολούνται με τους δικούς σου προβληματισμούς. Όσοι είναι εκεί ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι είναι εκεί επειδή ενδιαφέρονται για το τι γίνεται ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ.

Όσο για το τι κάνω ή τι δεν κάνω εγώ προσωπικά, επέτρψέ μου να ξέρω καλύτερα...

Κ όχι! Το ότι είσαι μέλος/στέλεχος μιας παράταξης δε σημαίνει ότι πρέπει πάντα να συμφωνείς με τις θέσεις κ τις τακτικές της. Αυτό βέβαια αν όντως είσαι εκεί για κάποιο λόγο κ όχι για τραμπουκισμό κ πολιτική προπαγάνδα.

Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!!

7:37 PM  
Anonymous Anonymous said...

Υπήρξα μέλος της ΔΑΠ αλλα μέχρι εκεί.
Είμαι αφόρητα δημοκρατικός και φιλελεύθερος. Η ΔΑΠ είναι αρκετά πίσω απο τις αποψεις που με εκφράζουν. Την βρίσκω όμως πολύ πιο δημοκρατική απο άλλες παρατάξεις που κοσμούν τα γραφεία τους με πορτρέτα του Στάλιν.
Εσύ ???? (βάλε ένα ονοματάκι) σε τι πολιτική πιστεύεις?
Ραντεβού τον Γενάρη λοιπόν..
Κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν και θα αλλάξουν.
Ακόμη κι αν έναν αρτιροσκληρωμένο κομμάτι της κοινωνίας μουλάρωσε και δεν θέλει να δεί την πραγματικότητα..

8:23 PM  
Anonymous Anonymous said...

Διαφωνώ σε κάποια σημεία μαζί σου. Σε κάποια συμφωνούμε. Με απασχολεί και μένα το ζήτημα, έχω γράψει ένα κείμενο για τον φοιτητικό συνδικαλισμό με μια διαφορετική ωστόσο προσέγγιση. Δές το και πες μου τη γνώμη σου. εδώ: www.brightbites.wordpress.com

8:19 PM  
Anonymous Anonymous said...

Που συμφωνείς κ που διαφωνείς; Θα το κοιτάξω κ το δικό σου κείμενο.

5:30 PM  
Anonymous Anonymous said...

Λοιπόν, Brightbitebygeo, διάβασα το κείμενό σου κ από ότι βλέπω η κύρια διαφορά είναι η εξής: εσύ θεωρείς ότι δεν πρέπει να υπάρχει καθόλου φοιτητικός συνδικαλισμός. Εγώ πάλι πιστέυω ότι καλό θα ήταν να συνεχίσει να υπάρχει, αλλά όχι με τη μορφή κ τη δράση που έχει τώρα. Κ αυτά τα λέω όντας κι εγώ ένας συνδικαλιστής - μη χέσω! Απλά εγώ τη βλέπω αλλιώς. Δε θα κάνω ό,τι μου λένε, αλλά ό,τι θεωρώ πως είναι σωστό, ό,τι νομίζω πως θα έχει κάποια αποτέλεσμα, κάτι που θα αφορά τη σχολή μου. Αυτό που θα γουστάρω να κάνω στην τελική!

Οι καταλήψεις του Μαΐου - Ιουνίου υπερψηφίζονταω με τέτοια ποσοστά για πολλούς λόγους. Μεγάλη κουβέντα, που δεν έχει άμεση σχέση με το θέμα. Γι' αυτό δε συνεχίζω.

Θεωρείς ότι υπάρχει σήμερα φοιτητικό κίνημα;!;!; Που είναι, ποιο/ποιοι είναι κ τι κάνει στην τελική;;

5:44 PM  
Anonymous Anonymous said...

Edit: Κατά βάση όμως συμφωνούμε: η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς. Η κατάσταση είναι ΣΚΑΤΑ!!

:)

5:45 PM  

Post a Comment

<< Home